Avbytare: Philip Mattsson, Joel Jakobsson, Fredrik Odell, Mathias Herrström och Johannes Jönsson.

Byten:
André Andersson ut - Philip Mattsson in 61 min
Martin Silvhed ut - André Andersson in 79 min

MATCHKOMMENTARER
Båda lagen hade chans att haka på i den absoluta toppstriden men båda fick nöja sig med vars en poäng. I hemmalaget återvände Sebastian Kristensson efter flera veckors skadefrånvaro. Även Gustav Lindquist och Patrik Lippe var tillbaka. ÖT Smygehuk inledde i stark motvind och Höllviken har mer boll än oss. I den 8:e minuten sker ett missförstånd i ÖT Smygehuks försvar och en Höllvikenspelare testar att lobba över Izzettin Adigüzel men bollen går även över målet. Sen följer ett ställningskrig där Höllviken radar upp 5 hörnor som ÖT försvaret får undan. Målchanserna lyser med sin frånvaro åt båda hållen. I den 36:e minuten slår Gustav Lindquist en fin boll ut till höger till Martin Silvhed. Martin dribblar bort två försvarare och kommer in i straffområdet där han blir fälld men domaren blåser inte. Martin är snabbt på fötter igen och drar iväg ett välplacerat vänsterskott intill första stolpen fram till 1-0. Detta var Martins 1:a seriemål i år. ÖT Smygehuk går till pausvila med en 1-0 ledning och känslan var att vi skulle få den här gratispressen tack vara medvinden i andra halvlek. De första fem minuterna av andra halvlek spelar ÖT Smygehuk bra fotboll dock utan att skapa någon het målchans. Istället tar Höllviken över och är mer hungriga än oss. I den 52:a minuten slarvar ÖT Smygehuk på egen planhalva och Höllviken snor åt sig bollen och spelar fram bollen till en forward som kommer fri och sätter 1-1 högt bakom Izzettin Adigüzel. I den 57:e minuten kommer Höllviken runt på vänsterkanten och spelar snett bakåt till en forward som har öppet mål och sätter 1-2. I den 65:e minuten rinner en Höllvikenspelare genom ÖT Smygehuks försvar och rullar retfullt enkelt in 1-3. 3 insläppta mål på 13 minuter och tung uppförsbacke. I den 69:e minuten får ÖT Smygehuk frispark i farligt läge. Johan Hellström försöker lyfta bollen över 6-mannamuren men bollen tar i muren och går ut till vänster där Sebastian Lindahl samlar upp. Sebastian slår ett lågt inlägg mot bortre stolpen där Sebastian Kristensson dyker upp och rakar in 2-3. Detta var Sebastians 1:a seriemål i år. I den 81:a minuten skjuter Johan Hellström ett hårt skott från 25 meter som målvakten lämnar retur rakt ut på där Höllvikenförsvaret lyckas rensa undan. De sista 7-8 minuterna flyttar vi upp Christian Ahlström som forward och försöker nå honom i luften med långa bollar. I den 90:e minuten slår Gustav Lindquist en hörna mot första stolpen där Adam Norén samlar upp. Adam vänder sig snabbt och slår in 3-3 och vild glädje i hemmalaget. Detta var Adams 3:e seriemål i år. Domaren blåser av matchen direkt på avspark och lagen får dela på vars en poäng. Att Höllvikens tränare anklagar oss för att bara försöka ta tillvara på fasta situationer är ett rent skämt. Om vi varit extremt duktiga på hörnor och gjort många mål hade jag kunnat köpa kritiken men faktum är att Adams 3-3 mål var vårt första hörnmål i årets seriespel. Vi ligger under med 2-3 och det är 7 minuter kvar av matchen. Är det så konstigt att man flyttar upp en mittback som är vår bästa huvudspelare i anfallet och försöker nå honom för en kvittering? I nästa match väntar serieledande IFK Malmö på torsdagen den 29:e augusti klockan 18:30 på Smygehamns IP.